Heuvelrug biologische kruidenthee

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft Agnes Looman van Agnes Kruiden van de kruidentuin van Landgoed Eyckenstein een biologische kruidenthee gemaakt. De kruiden worden op biologische wijze gekweekt op deze prachtige historische plek op de Utrechtse Heuvelrug en iedereen die de kruidenthee koopt, steunt de natuur!

Net buiten Maartensdijk ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Op het achterste deel ligt de kruidentuin van Agnes Looman. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges, voor in de keuken en voor verwerking in kruidenproducten.

Heuvelrug Biologische Kruidenthee

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug stelde ze deze biologische kruidenthee samen. In de thee zijn de volgende kruiden terug te vinden: tijm, moerasspirea, korenbloem, frambozenblad, salie, rozemarijn en pepermunt. Het is een verfrissende thee met karakter!

Bestellen?

De Heuvelrug biologische kruidenthee is te koop op Boerderij Eyckenstein (Eikensteeg 13 in Maartensdijk).  Je kunt de Heuvelrug Biologische Kruidenthee ook online bestellen rechtstreeks bij Agnes (stuur een email naar info@agneskruiden.nl).

(Minimaal 3 zakjes thee à 3,50 per stuk plus 4,10 euro voor de verzending). 

Kijk voor meer informatie op de website van Agnes Kruiden.

Unieke locatie

Landgoed Eyckenstein kent zijn oorsprong rond 1600. Dit zeer gastvrije Landgoed op de Utrechtse Heuvelrug heeft bossen, landbouwgronden, zichtlanen en prachtige natuur. Van het zuiden naar het noorden beleef je een geleidelijke overgang van een cultuurlandschap naar een natuurlandschap. Gelegen in de Laagte van Pijnenburg, verbindt het een lager gebied van de Heuvelrug met het Gooi. Het hele landgoed omvat ongeveer 425 ha. De kruidentuin van Agnes behoort tot historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. De moestuin hoorde eerst bij Hofstede Berkenstein, een landhuis dat in het bosje vóór de tuin op de hoogte van nummer 264 lag. Begin 1900 is het huis echter gesloopt en werd de moestuin ingelijfd bij Landgoed Eyckenstein. De moestuin heeft historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd. Al met al zeker een bezoekje waard dit prachtige stukje Utrechtse Heuvelrug.

Streekproduct van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De kruidenthee is onderdeel van een reeks streekproducten van het Nationaal Park. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Daarnaast dragen de producten bij aan een duurzame planeet, zijn ze lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek en vertellen ze allemaal een uniek verhaal.

Meer weten?

Kijk op www.puurutrechtseheuvelrug.nl