Heuvelrug Blond

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery hebben samen een streekbier met uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige twist door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug.

Een gedeelte van de opbrengst van het bier gaat naar het Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug voor de bescherming van natuur, landschap en cultureel historisch erfgoed.

Heuvelrug Blond

Heuvelrug Blond is een vol streekbier, gebrouwen met een kruidige toon. Aan het bier is veldsalie van de Heuvelrug toegevoegd wat het bier een unieke twist geeft.

Soort: Blond bier
Alcohol: 6,5%
Drink tempratuur:  6 ℃

Bestellen?
Het bier zal medio maart te verkrijgen zijn in verschillende horecazaken, delicatessenwinkels en slijterijen op de Heuvelrug.  Heuvelrug Blond is ook te bestellen in de webshop van Bird Brewery.

Kijk voor meer informatie op birdbrewery.com.

Heuvelrug-Blond-Nationaal-park-utrechtse-heuvelrug-streekbier-bird-brewery

Samenwerking

Bird Brewery opende in december de deuren van proeflokaal House of Bird in Kwintelooijen op de Utrechtse Heuvelrug. Naast het brouwen van kwaliteitsbieren, zet de brouwerij zich al lange tijd in voor een groenere wereld. “We zijn dan ook enorm enthousiast om samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een bier te brouwen en zo de bescherming van de Heuvelrug te steunen”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Ralph van Bemmel.

De Utrechtse Heuvelrug is een eeuwenoud gebied dat door haar ligging en schoonheid een plek is waar mensen graag tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om dit unieke gebied te beschermen en te behouden is de stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug opgericht. “We vinden het mooi om de handen ineen te slaan en samen te proosten op dit fantastische gebied”, vertelt directeur Gijs de Kruif.

Streekproduct van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug Blond is onderdeel van een reeks streekproducten van het Nationaal Park. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Daarnaast dragen de producten bij aan een duurzame planeet, zijn ze lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek en vertellen ze allemaal een uniek verhaal.

Meer weten?

Kijk op birdbrewery.com.