Heuvelrug Bloemzaden

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt Jennita Jansen van het Plukatelier in Doorn de Heuvelrug Bloemzaden aan. De bloemzaden worden op natuurlijke en duurzame wijze geteeld, komen van de Utrechtse Heuvelrug en iedereen die de zaden koopt, steunt de natuur!

Midden in het Nationaal Park vind je de pluktuin van Jennita. Met veel liefde groeit en teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren.

De Heuvelrug Bloemzaden

In het zakje zitten zaden voor de paarse bolderik. De bolderik is een inheemse anjersoort, die zeer zeldzaam is en op de rode plantenlijst staat en waar bijen, hommels en andere bestuivers gek op zijn.

Bestellen?

Je kunt de bloemzaden bestellen via de webshop van het Plukatelier.

Bestellen

Dol op bloemen en goed voor het milieu

Deze natuurvriendelijk geteelde bloemzaden zijn vermeerderd zonder het gebruik van gif, chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Door de wijze van telen wordt het lokale ecosysteem en de biodiversiteit ondersteund en gestimuleerd. Veel mensen weten niet dat de reguliere bloementeelt belastend is voor het milieu. Dit komt onder andere door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en verwarmde kassen. Jennita wil laten zien dat dit anders kan en is daarom haar eigen natuurvriendelijke bloemenkwekerij begonnen op de Utrechtse Heuvelrug. Zo kan iedereen, die net als zij dol is op bloemen, genieten van prachtige bloemen, maar ook bewust met het milieu en de natuur omgaan.

Streekproduct van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De bloemzaden zijn onderdeel van een reeks streekproducten van het Nationaal Park. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Daarnaast dragen de producten bij aan een duurzame planeet, zijn ze lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek en vertellen ze allemaal een uniek verhaal.

Meer weten?

Kijk op www.puurutrechtseheuvelrug.nl