Open Heuvelrugtuinen Route op 1 juli 2023

Wil je jouw tuin (verder) vergroenen én van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Kom dan op zaterdag 1 juli naar bloeiende Heuvelrugtuinen van anderen kijken en laat je inspireren! Vrijwilligers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseren die zaterdag van 11.00 – 15.00 uur een Open Heuvelrugtuinen Route, waarbij Heuvelrugtuiniers uit Driebergen, Doorn, Amerongen, Maarn en Leersum hun tuinen en de openbare Heuvelrugtuinen openstellen voor bezoekers uit de regio om te bekijken.

Routeboekje
Download hier het routeboekje of laat hier je gegevens achter, dan ontvang je het boekje per mail. Op die manier weten wij meteen hoeveel mensen er mee willen doen.

Wat is er te zien?
Tijdens de Open Heuvelrugtuinen Route laten andere Heuvelrugtuiniers zien hoe ze hun tuin hebben gecreëerd en krijg je tips & tricks. Zo kun je aan jouw eigen Heuvelrugtuin beginnen en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug laten groeien en bloeien. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen.

Goedvolk
Vrijwilligers van GoedVolk organiseren deze route. Goedvolk is een initiatief van inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ze willen een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor onze samenleving. Iedereen is GoedVolk!.

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.