Gezocht: Coördinator (vrijwilliger) voor de cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’

Heuvelrugtuinen is een beweging die we graag in gang zetten om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een stukje groter en groener te maken. Om zo veel mogelijk natuurlijke tuiniers in spé bekend te maken met de belangrijkste aspecten van een Heuvelrugtuin en ze op weg te helpen om deze in hun eigen tuin te realiseren, willen we de beginnerscursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ aanbieden. Daarvoor zijn wij opzoek naar een cursuscoördinator in Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Veenendaal, Woudenberg en De Bilt.

Wat ga je als coördinator doen?

Als coördinator ben jij hét centrale aanspreekpunt als het gaat om de cursus Jouw Heuvelrugtuin. Zowel voor geïnteresseerde deelnemers als (potentiele) cursuscoaches. Ook vorm jij de schakel richting coördinatoren uit de andere zes Heuvelrugtuingemeenten en het provinciale projectteam. Jij bent de initiator en aanjager die ervoor zorgt dat de cursus Jouw Heuvelrugtuin minimaal 1 keer per jaar wordt aangeboden voor de inwoners van jouw gemeente.

  • Je werft cursuscoaches en deelnemers voor de cursus Jouw Heuvelrugtuin
  • Je begeleidt de cursuscoach om de cursus zelfstandig te kunnen geven
  • In afstemming met de cursuscoach(es) kun je ook een faciliterende rol vervullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een cursuslocatie

NB: Als coördinator hoef je de cursus dus niet zelf te geven, dat doet de cursuscoach.

Waar doen we het voor?

Natuur is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Daarom willen we minder tegels en meer planten die thuishoren op de Heuvelrug. Er zijn veel mensen die wel op deze manier met hun tuin aan de slag willen, maar niet goed weten hoe. De cursus helpt hen op weg naar een tuin die de biodiversiteit, klimaatbestendigheid en natuurwaarden van hun wijk en van het hele gebied ten goede komt. We maken daarmee het Nationaal Park nog een stukje groter en groener.

Wat bieden we?

  • Een toolkit met kant-en-klare informatie om potentiele deelnemers en cursuscoaches te informeren en te werven.
  • Begeleiding vanuit het projectteam Heuvelrugtuinen om de cursus lokaal duurzaam te adopteren.
  • Verbinding met coördinatoren van de andere Heuvelrugtuingemeenten
  • Een interessante manier om je als vrijwilliger in te zetten voor het verbeteren van biodiversiteit, klimaatbestendigheid en natuurwaarden in het Nationaal Park.

Wat vragen we?

  • Je maakt onderdeel uit van een lokale groene groep of bent bereid om namens een lokale groene groep de cursus te vertegenwoordigen.
  • Je bent een verbinder die mensen weet te bereiken en te enthousiasmeren om mee te doen met de Heuvelrugtuinbeweging als coach of cursist.
  • Je vindt het leuk om de spin in het web te zijn die coördineert en organiseert.

Interesse?

Heb je interesse om cursuscoördinator te worden of heb je nog aanvullende vragen? Stuur een mail naar Lisa Verbruggen via l.verbruggen@ivn.nl