Groene boa’s trotse dragers van Nationaal Park embleem

Boa’s Nationaal Park nog herkenbaarder

Op 17 december heeft wethouder Peter de Rooij van de gemeente Rhenen samen met gedeputeerde Arne Schaddelee het eerste Nationaal Park embleem symbolisch uitgereikt aan teamleider en boa Rein Zwaan van Staatsbosbeheer. Daarmee markeren we dat alle vijftig groene boa’s van het Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, gemeente Rhenen, het RUD en Recreatie Midden Nederland zowel het logo van hun eigen organisatie als van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug dragen. Een mooie stap naar meer herkenbaarheid van het Nationaal Park voor bezoekers!

Het Nationaal Park embleem bekrachtigt de samenwerking van het Utrechts samenwerkingsmodel natuurtoezicht dat gestart is in 2019. In dit samenwerkingsmodel bundelen Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, particuliere landgoedeigenaren en RUD Utrecht hun krachten als antwoord op de stijgende recreatiedruk in het buitengebied en in opengestelde natuurterreinen. Goed toezicht is nodig om de natuur te beschermen. En ook om bezoekers prettig en veilig van het buitengebied en de natuur te laten genieten.

Met het Nationaal Park embleem zijn de boa’s allemaal herkenbaar en daarmee wordt de onderlinge verbondenheid versterkt. Wethouder Peter de Rooij: “Elke wethouder van deelnemende gemeenten aan het Nationaal Park heeft een speciaal aandachtsgebied. Voor mij is dat toezicht en handhaving. Dat vind ik van groot belang. Ik ben dan ook trots dat het gelukt is om dit gezamenlijke embleem te maken en te presenteren. Met dank aan de grote inzet van Rein Zwaan.”

Tijdens de online uitreiking kregen we een extra verrassing van gedeputeerde Arne Schaddelee. Als blijk van waardering voor het goede werk van de boa’s in het Nationaal Park de afgelopen tijd, ontvangen ze een waardebon ter waarde van €100,- per persoon.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft er geen fysieke uitreiking van het embleem plaats kunnen vinden. We dragen er echter zorg voor dat de boa’s in het Nationaal Park in januari allemaal het embleem ontvangen en kunnen gaan dragen.