Jouw tuin in Woudenberg een stukje Heuvelrug?

Doe mee aan de online cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’, een unieke kans voor inwoners van Woudenberg en vooral voor nieuwe bewoners van de wijk Hoevelaar.

Wil je graag leren wat natuurlijk en gebiedseigen tuinieren inhoudt en hoe ook jij daarmee kunt beginnen in je eigen tuin? Dat kan met de cursus ‘Jouw Heuvelrug’. Omdat de gemeente Woudenberg samen met Stichting Duurzaam Woudenberg deelneemt aan het project Heuvelrugtuinen, kunnen inwoners van Woudenberg deze cursus gratis volgen. Vooral voor nieuwe bewoners, zoals van de wijk Hoevelaar, die nog een tuin gaan aanleggen, is dit interessant. Je volgt de cursus samen met buren en onder begeleiding van lokale experts.

Waarom een Heuvelrugtuin?

Een groene, gezonde en prettige tuin die past in de unieke omgeving van de regio, dat is een Heuvelrugtuin. Zeker als bewoner van Hoevelaar word je uitgenodigd om van je nieuwe tuin een Heuvelrugtuin te maken. Zo zorgen we  samen voor een goede leefomgeving voor nu en later. Tegelijkertijd beschermen en versterken we de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’

De cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ is ontwikkeld voor de beginnende natuurlijke tuinier in de regio op en rondom de Utrechtse Heuvelrug. Als cursist krijg je een overzicht van en inzicht in de belangrijkste principes van natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. Verder krijg je uiteraard allerlei handige tips om zelf mee aan de slag te gaan. Zo leer je bijvoorbeeld die planten uitzoeken die het in jouw tuin extra goed zullen doen en weet je straks hoe je het nuttige insecten naar hun zin maakt. Aan het eind van de cursus staat niets jou meer in de weg om van jouw tuin een heerlijke Heuvelrugtuin te maken! En mogelijk kan tijdens de cursus ook een Heuvelrugvoorbeeldtuin  in het dorp bezocht worden.

Begeleide e-learning

De cursus is vormgegeven als een online e-learning, zodat iedereen zelfstandig en vanuit huis deel kan nemen. Op je eigen tempo klik, lees, luister en kijk je de lesstof door en gaandeweg krijg je opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Maar wees gerust, je hoeft als cursist niet alles in je eentje te klaren; een enthousiaste en ervaren coach kijkt mee. Ook inspiratie opdoen bij de buren moedigen we van harte aan via het online platform voor uitwisseling.

Iets voor jou? Schrijf je in!

Deze cursus wordt in oktober/november 2021 georganiseerd. Zie je de cursus al helemaal zitten? En je (toekomstige) buren misschien ook? Geef je interesse aan via het aanmeldformulier.