Lancering kennisbank Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug lanceert vandaag haar eigen kennisbank. Het Nationaal Park zet zich in om de kennisleemtes in en rondom de Utrechtse Heuvelrug te identificeren, samen te brengen in een onderzoeksagenda en via (onderzoeks)projecten op te vullen. De hoofdthema’s van de onderzoeksagenda Utrechtse Heuvelrug zijn vitale bossen, klimaatadaptieve landschappen, multifunctionele natuur in de flanken, cultuurhistorisch landschap, sociaaleconomisch landschap en duurzame mobiliteit en recreatie. Het Nationaal Park werkt samen met kennis- en onderwijsinstellingen, zoals Universiteit Utrecht, Wageningen University and Research en Van Hall Larenstein, om nieuwe inzichten te krijgen en kennis te ontwikkelen op deze thema’s. Deze samenwerking heeft inmiddels al meer dan 40 onderzoeksrapporten opgeleverd die nu ook voor de regio toegankelijk zijn.

Want alle bestaande en nieuwe onderzoeken en rapporten komen vanaf nu samen in onze kennisbank, opgebouwd uit de zes verschillende hoofdthema’s van onze onderzoeksagenda. Door middel van deze kennisbank heeft iedereen in de regio, van particulier grondbezitter tot provinciale overheid, toegang tot de laatste kennisontwikkelingen in en rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Benieuwd naar onze kennisbank? Kijk dan op: https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/kennisbank-nationaal-park-utrechtse-heuvelrug/