Landgoed Pijnenburg sluit aan bij ruitervignet Utrechtse Heuvelrug per 1 januari 2023

Sinds begin dit jaar is het verplicht voor ruiters en menners die gebruik maken van de paden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) een vignet aan te schaffen. Per 1 januari 2023 gaan daar ook de paardenpaden van Landgoed Pijnenburg onder vallen. Het eigen vignet van Landgoed Pijnenburg komt daarmee te vervallen. Op 7 november 2022 tekenden de eigenaren van het landgoed de overeenkomst gezamenlijk met het NPUH.

Met het ruitervignet Utrechtse Heuvelrug heb je toegang tot ruim 230 kilometer goed begaanbare paardenpaden voor ruiters en menners, die onderhouden worden door het NPUH. De samenwerkingsovereenkomst gaat gelden per 1 januari 2023, wat betekent dat de vignetten per direct verkrijgbaar zijn op de website van het Nationaal Park en niet meer via Landgoed Pijnenburg.

Over de nieuwe samenwerking zegt directeur-bestuurder Gijs de Kruif:  “Dankzij het vertrouwen van het Nationaal Park in Landgoed Pijnenburg en andersom is er een mooie stap gezet in de gebiedsbrede samenwerking om de paardenpaden duurzaam in stand te houden in het gebied, zodat de ruiters en menners kunnen blijven genieten van de paardenpaden in deze prachtige regio.”

De zorg en het onderhoud van de ruiterpaden en de omliggende bomen alsmede de aansprakelijkheid valt vanaf bovengenoemde datum dan ook onder de verantwoordelijkheid van het NPUH. Op- en/of aanmerkingen over het onderhoud van de paden of de begroeiing langs de paden dienen met het NPUH te worden gecommuniceerd.