Natuur is gezond, maar richtlijnen RIVM leidend

We zien dat er in deze onzekere tijden, extra veel behoefte is aan natuur. De natuur is gezond. De bossen bieden voor ieder wat wils: rust om het hoofd leeg te maken en ook ruimte om het lichaam in beweging te brengen. We begrijpen dat het aantrekkelijk is om er even op uit te trekken, maar we moeten hier op dit moment zorgvuldig mee omgaan. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug volgt het beleid van het RIVM. De belangrijkste oproep, hoe moeilijk ook: blijf zoveel mogelijk thuis.

Excursies en cursussen geannuleerd of uitgesteld
De terreinbeherende organisaties binnen het Nationaal Park (Utrechts Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer) hebben kenbaar gemaakt dat georganiseerde activiteiten in de natuur afgelast zijn. Dat geldt voor hun eigen activiteiten en die van derden. Conform de richtlijnen van de rijksoverheid geldt dit geldt in elk geval tot 1 juni 2020.

Iedereen die via het loket van het Nationaal Park een aanvraag heeft ingediend voor een evenement heeft inmiddels bericht ontvangen. Houd de websites van Natuurmonumenten, Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer en het Nationaal Park in de gaten voor nieuwe data.

Beleef de lente achter de PC
Niet hetzelfde, maar bedenk dat je achter de computer ook kan genieten van de natuur. Neem eens een kijkje op de website van de Vogelbescherming. Of bekijk de video’s van een van de dassenburchten van Staatsbosbeheer.