Natuurlijk geteelde bloemen van de Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug Veldboeket is het nieuwe streekproduct van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt Jennita Jansen van het Plukatelier in Doorn een Heuvelrug Veldboeket aan. De bloemen worden op natuurlijke en duurzame wijze geteeld, komen van de Utrechtse Heuvelrug en iedereen die een veldboeket koopt, steunt de natuur!

Midden in het Nationaal Park vind je het Plukatelier van Jennita. Met veel liefde en passie teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren.

Het Heuvelrug Veldboeket

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug stelde Jennita het Heuvelrug Veldboeket samen. De samenstelling van het boeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien.

Het veldboeket is onderdeel van een reeks streekproducten van het Nationaal Park. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Daarnaast dragen de producten bij aan een duurzame planeet, zijn ze lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek en vertellen ze allemaal een uniek verhaal.

Dol op bloemen en goed voor het milieu

Deze natuurvriendelijk geteelde bloemen van de Utrechtse Heuvelrug zijn vrij van gif, chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De bloemen groeien buiten, in de volle grond. Door deze wijze van telen wordt het lokale ecosysteem en de biodiversiteit ondersteund en gestimuleerd. Veel mensen weten niet dat de reguliere bloementeelt belastend is voor het milieu. Dit komt onder andere door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en verwarmde kassen. Jennita wil laten zien dat dit anders kan en is daarom haar eigen natuurvriendelijke bloemenkwekerij begonnen op de Utrechtse Heuvelrug. Zo kan iedereen, die net als zij dol is op bloemen, genieten van een prachtig boeket maar ook bewust met het milieu en de natuur omgaan.

Heuvelrug Veldboeket op jouw keukentafel?

Wil jij zo’n prachtig boeket op jouw keukentafel hebben staan? Je kunt de bloemen bestellen via de webshop van het Plukatelier. Je kunt het boeket dan zelf ophalen bij de kwekerij in Leersum (Zandweg 15) of in het centrum van Doorn (Kampdwarsweg 16).

Meer weten?

Kijk op www.puurutrechtseheuvelrug.nl