Ontdek onze Natuurschatten op de Dag van het Nationaal Park!

Op vrijdag 24 mei vindt de 20ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Die dag vieren we samen onze Natuurschatten. Kom daarom het weekend erop genieten van het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!

 

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is altijd wat te beleven. Op zaterdag 25 mei neemt de boswachter van Staatsbosbeheer jongens en meisjes mee het Leersumse Veld op voor een stoere struintocht. Wel eerst even aanmelden, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. In natuurgebied de Kozakkenput in Zeist is er op zondag 26 mei een wandeling van het Utrechts Landschap. Let wel op, want ook voor deze activiteit is vooraf aanmelden nodig.

Zin om lekker zelf op pad te gaan? Er is nog veel meer te ontdekken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten bijvoorbeeld op opdeheuvelrug.nl. Een tip: het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Routebureau Utrecht lanceren op 24 mei vijf nieuwe fietsroutes op fietsennaardeheuvelrug.nl. De routes variëren in afstand en richting en starten in hartje Utrecht bij het Domplein en op Toeristische Overstappunten (TOP’s) op de Heuvelrug. Go east en fiets het grootste park van Utrecht in!