Scholen nu ook welkom voor HeuvelrugWijs op Landgoed De Paltz

Schoolklassen die willen komen ontdekken wat de Utrechtse Heuvelrug zo bijzonder maakt, kunnen sinds kort op een nieuwe locatie terecht voor HeuvelrugWijs, het educatieve programma van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor groep 5 en 6. Afgelopen vrijdag konden leerlingen van groep 5/6 van de Anne Frankschool uit Bunnik als eersten op een avontuurlijke ontdekkingsreis op het prachtige Landgoed De Paltz in Soest. Tot nu toe was HeuvelrugWijs alleen te boeken in het Zeisterbos rondom Bezoekerscentrum De Boswerf. Met de toevoeging van De Paltz als tweede locatie kunnen in het vervolg nóg meer kinderen uit de regio kennismaken met ons bijzondere en waardevolle gebied.

Op vrijdag 24 november was dus de primeur; de eerste schoolklas vertrok voor hun reis met HeuvelrugWijs vanaf de nieuwe startlocatie. De leerlingen waren op Landgoed De Paltz te gast bij het Utrechts Landschap en Harlekijn Holland (Herman van Veen Arts Centre). Het bezoek was bij de leerlingen een groot succes. Ze werden meegenomen op een boeiende tocht door de vallei, langs bomenlanen en zelfs een heus doolhof in. Onder begeleiding van onze vrijwilligers, de HeuvelrugWijzers, ontdekten de kinderen gedurende hun bezoek de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug. Van het ontstaan van de stuwwal, het watersysteem tot de landgoederen en bossen van vandaag de dag.

Scholen kunnen vanaf nu dus terecht bij twee startlocaties voor hun bezoek aan HeuvelrugWijs. Beide locaties bieden mooie aanknopingspunten voor het verhaal van de Utrechtse Heuvelrug en er is prachtige natuur voor de leerlingen om in te ontdekken, te leren en te spelen. We hopen op korte termijn nog een derde startlocatie toe te voegen, zodat HeuvelrugWijs steeds beter bereikbaar wordt voor alle scholen op en rond de Utrechtse Heuvelrug.

Staat jouw school in de buurt van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en komen jullie ook graag een keer op bezoek? Ga dan mee op reis met HeuvelrugWijs! Kijk voor meer informatie en om een bezoek te reserveren op heuvelrugwijs.nl.

HeuvelrugWijs is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting NatuurWijs, Bezoekerscentrum De Boswerf en IVN Natuureducatie.