TRCU wordt Hoeder van de Heuvelrug

Ton van Hoof en Florian Koopmans, de oprichters van de Trail & Running Club Utrechtse Heuvelrug (de TRCU), hebben vorige week onze Hoeder-award in ontvangst genomen. Hiermee zijn ze officiële Hoeders van de Heuvelrug geworden, waarmee ze actief bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

De keuze om het asfalt achter zich te laten en in de natuur te gaan hardlopen bleek een schot in de roos. De Utrechtse Heuvelrug biedt uitdagend en betoverend terrein om doorheen te lopen. Vijf jaar geleden hebben Ton en Florian de TRCU opgericht om anderen te laten genieten van deze bijzondere hardloopervaring. Vandaag de dag biedt TRCU het grootste aanbod van trailactiviteiten in Nederland; van trainingen en gezamenlijke loopjes tot inspirerende trailrunevenementen, trailreizen in binnen- en buitenland en begeleide trajecten voor het aangaan van grotere trailuitdagingen.

Duurzaamheid en behoud van de Utrechtse Heuvelrug zijn kernwaarden voor de TRCU. De club voelt zich medeverantwoordelijk voor het gebied en minimaliseert hun impact op de natuur. Van het opruimen van afval tijdens de looproutes tot het verplichten van herbruikbare bekers, reizen met de trein en het vermijden van verstoringen in de omgeving. “Het zijn van Hoeders van de Heuvelrug zit in ons DNA en was een logische stap voor ons. We willen graag ons steentje bijdragen,” zegt Ton van Hoof.

De club heeft ook een sociaal hart, zoals het koppelen van traillopers aan mensen in AZC’s: dat maakt het lopen sportief en verbindend tegelijk. Ook organiseert TRCU lezingen en optredens met bekende namen uit sport en cultuur.

Wil jouw organisatie ook een rol spelen in de bescherming van het unieke landschap, zeldzame dieren en culturele erfgoed van de Utrechtse Heuvelrug? Overweeg om je aan te melden als Hoeder van de Heuvelrug via npuh.nl/hoeder.

Meer weten over de TRCU? Ga naar https://trcu.nl