Tweede lichting van HeuvelrugWijzers klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar

Afgelopen vrijdag en zaterdag volgde een nieuwe lichting van vrijwilligers de training tot ‘HeuvelrugWijzer’. In twee dagen tijd werden de HeuvelrugWijzers klaargestoomd voor het ontvangen en begeleiden van schoolklassen tijdens hun bezoek aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De nieuwe HeuvelrugWijzers staan na hun training te trappelen om kinderen uit groep 5 en 6 mee op reis te nemen zodat ze de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug kunnen gaan ontdekken.

Maar liefst 20 nieuwe vrijwilligers meldden zich afgelopen zomer om als HeuvelrugWijzer aan de slag te gaan. Met zo’n groep gaat het educatieve programma HeuvelrugWijs goed beslagen ten ijs in alweer het tweede jaar van het project. Voor ze van start kunnen, volgen de nieuwe HeuvelrugWijzers een tweedaagse training. Daarin raken ze bekend met de verhaallijn van HeuvelrugWijs en wordt er geoefend met de bijbehorende opdrachten en spellen. Bovendien leren de deelnemers wat nodig is om comfortabel voor een groep kinderen te staan, ze te raken met hun verhalen en de kinderen zelf te laten ontdekken wat de Utrechtse Heuvelrug zo bijzonder maakt.

De training is ontwikkeld door NatuurWijs en IVN Natuureducatie en vond plaats bij Bezoekerscentrum de Boswerf in het Zeisterbos, tevens één van de startlocaties waar schoolklassen terecht kunnen voor HeuvelrugWijs. De deelnemers vonden het leerzame en gezellige dagen. Samen deden ze veel nieuwe kennis op en werden ze een hechte groep. Ze hebben de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug mee naar huis genomen en zijn enthousiast om kinderen ook deze geheimen te laten ontdekken. De nieuwe HeuvelrugWijzers gaan vanaf volgende maand aan de slag in onder andere het Zeisterbos.

Staat jouw school in de buurt van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en komen jullie graag een keer op bezoek? Ga dan mee op reis met HeuvelrugWijs en meld je aan via heuvelrugwijs.nl

HeuvelrugWijs is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting NatuurWijs, Bezoekerscentrum De Boswerf en IVN Natuureducatie.