Wethouder Wouter Catsburg opent vierde openbare Heuvelrugtuin van Zeist bij Bezoekerscentrum de Boswerf

Zeist loopt voorop als het gaat op het aantal openbare Heuvelrugtuinen. Eerder werden deze groene plekken met aandacht voor water en gebiedseigen planten al gecreëerd op het PGGM terrein, aan de rotonde bij de Ter Braaklaan en rondom het Beauforthuis in Austerlitz. Afgelopen weekend was Bezoekerscentrum de Boswerf aan de beurt en wethouder Wouter Catsburg kwam voor de gelegenheid langs.

Wie het terrein kent, weet dat de tuinen eigenlijk allemaal al voldoen aan het beeld van een Heuvelrugtuin. De planten bieden schuilplaatsen en voedsel voor insecten en andere dieren, er wordt zuinig met water opgesprongen en bestrijdingsmiddelen of kunstmest komen er absoluut niet in. Wat maakt het aangewezen stuk grond dan nu een Heuvelrug voorbeeldtuin? “Naast de onderdelen van de Heuvelrugtuinen checklist hebben we een beleefroute door de tuin gemaakt,” vertelt Mathilde Groothoff van de Boswerf. “Bezoekers kunnen zelf de bordjes volgen en komen zo meer te weten over natuurlijk tuinieren. Bovendien is deze Heuvelrugtuin bijzonder geschikt voor kinderen. Ze kunnen zich verstoppen in de wilgenhut, over de stapstenen tussen struiken door en op zoek naar de vele eetbare planten die we uitgekozen hebben.”

Aan wethouder Wouter Catsburg de eer om de nieuwe beleefroute compleet te maken met het laatste paaltje. Hij is blij dat een plek zoals de Boswerf, waar veel mensen in hun vrije tijd komen, de kans aangrijpt om het goede voorbeeld te geven en mensen te inspireren op het gebied van groen en duurzaamheid.