Terug naar de UITAgenda

Bosbaden op Landgoed Paleis Soestdijk

25 september 2021 Baarn

Neem op zaterdag 25 september een duik in de natuur van Landgoed Paleis Soestdijk. The Forest Bathing Circle organiseert tweemaal een bosbad, een van origine Japanse natuurbeleving waarbij je een moment van rust ervaart in het hectische, alledaagse leven.

Bosbaden vindt haar oorsprong in Japan in de jaren tachtig. Shinrin-yoku, zoals het in het Japans wordt genoemd, is vandaag de dag een belangrijke hoeksteen van de preventieve gezondheidszorg in Japan. Je gaat hierbij niet het water in, maar je dompelt jezelf onder in het groen. Een bosbad biedt de mogelijkheid om een stapje terug te doen van het hectische alledaagse leven, een nieuw perspectief te krijgen en meer focus, verbinding en welzijn te ervaren. Een bosbad wordt afgerond met een theeceremonie.

We verzamelen bij de ingang van de Boerderij (Amsterdamsestraatweg 12) op de Parade. Vanaf daar neemt Eefje Ludwig, gecertificeerd gids en oprichter van The Forest Bathing Circle, een groep van maximaal 12 personen mee richting het Engelse Bos op Landgoed Paleis Soestdijk.

Tickets
Boek je tickets online via de website van Paleis Soestdijk.