Terug naar de UITAgenda

Geoparkexcursie IVN in Klein-Zwitserland – Amersfoort

25 oktober 2022 Amersfoort

De IVN-afdeling Amersfoort organiseert op dinsdagmiddag 25 oktober 2022 (14.00-16.00 uur) een geoparkexcursie op de Amersfoortse berg. Op de zuidwestelijke flank van deze berg is honderdvijftig jaar geleden een recreatiebos gecreëerd, dat vanwege de enorme reliëfverschillen ‘Klein Zwitserland’ is gedoopt.

Geopark

Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht probeert de Unesco-status van ‘geopark’ te verwerven voor de gehele heuvelrug, vanaf de Grebbeberg tot aan het Gooimeer. Een geopark is een gebied met bijzondere aardkundige waarden, een rijke cultuurhistorie en een gevarieerde flora en fauna. Tijdens een geoparkexcursie verken je een stukje van het toekomstige geopark, met de vier-brillenmethode van ‘Leesbaar landschap’. De aardkundige waarden worden besproken en tegelijk kijken we naar paddenstoelen. De enorme reliëfverschillen, de rijke cultuurhistorie, biodiversiteit, patronen in het landschap, alles komt aan bod.

Aanmelden

Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee. Je kunt je voor deze geoparkexcursie aanmelden via email geoparkexcursie@gmail.com o.v.v. ‘Klein Zwitserland 25/10’. Je ontvangt dan een bevestiging en informatie over de verzamellocatie.