Terug naar de UITAgenda

Geoparkexcursie in Nimmerdor

16 oktober 2023 Amersfoort

De IVN-afdeling Amersfoort organiseert op maandagmorgen 16 oktober 2023 (10.00-12.00 uur) een geoparkexcursie op landgoed Nimmerdor.

Aan de zuidkant van Amersfoort ligt een gevarieerd bosgebied met eeuwenoude lanen. Tot aan het eind van de negentiende eeuw was dit bos onderdeel van het particuliere landgoed Nimmerdor, dat in de zeventiende eeuw werd aangelegd door Everard Meijster. Het oostelijk deel van het landgoed is niet toegankelijk, daar staan de historische gebouwen die nu allemaal rijksmonument zijn: de villa, oranjerie en koetshuis. Het westelijk deel is wel toegankelijk voor publiek, daar kunnen we een sterrenbos en andere oude lanen bewonderen. Sommige oude dennen staan er al zo’n 200 jaar en behoren tot de oudste bomen van de Utrechtse Heuvelrug.

Tijdens de geoparkexcursie vertellen natuurgidsen over de reliëfverschillen en de aardkundige waarden, cultuurgeschiedenis en biodiversiteit.

Praktisch

Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee. Je kunt je voor deze geoparkexcursie aanmelden via email geoparkexcursie@gmail.com o.v.v. ‘Nimmerdor 16/10’. Je ontvangt dan een e-mail over de verzamellocatie.