Terug naar de UITAgenda

Geoparkexcursie Lange Duinen

24 oktober 2022 Soest

De Lange Duinen in Soest zijn stuifduinen waar de ontstaansgeschiedenis van het gebied goed zichtbaar wordt. Daarbij wordt niet alleen gedoeld op geologische processen, zoals het ontstaan van aardlagen, maar ook op de invloed die de mens heeft gehad op het ontstaan ervan. Om deze reden zijn de stuifduinen in Soest al in 1995 tot het eerst aardkundig monument van de provincie Utrecht aangewezen. Het ontstaan van de Lange Duinen gaat terug naar de voorlaatste ijstijd het Saalien, 238.000 tot 126.000 jaar geleden. 

IVN Eemland organiseert regelmatig wandelingen in het gebied en heeft de nodige kennis om een mooie wandeling te begeleiden. Op 24 oktober om 10.00 uur gaat de Geoparkexcursie Lange Duinen van start. De wandeling begint op de onverharde parkeerplaats op de hoek van de Middenlaan en de Schapendrift in Soestduinen. Dat is 3 minuten lopen vanaf Restaurant Soestduinen. 

Aanmelden

Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 25 deelnemers mee. Je kunt je voor deze geoparkexcursie aanmelden via email geoparkexcursie@gmail.com o.v.v. ‘Lange Duinen 24/10’ en het aantal deelnemers