Terug naar de UITAgenda

Geoparkexcursie op landgoed Oostbroek – De Bilt

27 oktober 2022 De Bilt

IVN-natuurgidsen geven op donderdagmiddag 27 oktober 2022 (14.00-16.00 uur) een geoparkexcursie op landgoed Oostbroek. Tijdens een geoparkexcursie verken je een stukje van het toekomstige geopark, met de vier-brillenmethode van ‘Leesbaar landschap’. De enorme reliëfverschillen, de rijke cultuurhistorie, biodiversiteit, patronen in het landschap, alles komt aan bod.

Landgoed Oostbroek

De provincie Utrecht heeft een oude meander van de Kromme Rijn de status van ‘aardkundig monument’ gegeven. Op landgoed Oostbroek zijn sporen van oude meanders nog herkenbaar aan kleine reliëfverschillen en een stukje van de oude bedding is opnieuw uitgegraven. We doorkruisen het eeuwenoude landgoed, met aandacht voor de rijke cultuurhistorie en voor de gevarieerde flora en fauna. We kijken extra naar paddenstoelen.

Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht probeert de Unesco-status van ‘geopark’ te verwerven voor de gehele heuvelrug, vanaf de Grebbeberg tot aan het Gooimeer. Een geopark is een gebied met bijzondere aardkundige waarden, een rijke cultuurhistorie en een gevarieerde flora en fauna.

Tijdens een geoparkexcursie verkennen we een stukje van het toekomstige geopark, met de vier-brillenmethode van ‘Leesbaar landschap’. We vertellen over de aardkundige waarden en tegelijk kijken we naar paddenstoelen. De enorme reliëfverschillen, de rijke cultuurhistorie, biodiversiteit, patronen in het landschap, alles komt aan bod.

Aanmelden
Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 25 deelnemers mee. Je kunt je voor deze geoparkexcursie aanmelden via email geoparkexcursie@gmail.com o.v.v. ‘Oostbroek 27/10’ en het aantal deelnemers . Je ontvangt dan een mail over de verzamellocatie. De wandeling is van 14:00 tot 16:00 uur.