Terug naar de UITAgenda

Het Belinfante Quartet speelt strijkkwartetten van Brahms en Shaw op Landgoed Haarzuilens

09 oktober 2021 Haarzuilens (Vleuten-De Meern)

De kruidenborder, de orangerie en de snijtuin: die kom je tegen als je over een beetje landgoed of boerderij loopt. Misschien zie je ze vandaag ook wel tijdens je wandeling over de Hoeve Wielrevelt. Maar dat je ze ook kan hóren, komt vast wat onverwacht. Het Belinfante Kwartet speelt werkelijk een strijkkwartet met deze titels voor de verschillende delen. Componiste Shaw liet zich inspireren voor haar strijkkwartet door bijzondere plekken in de tuin van een landhuis. Good old Brahms brengt daarna weer vaste grond onder je voeten. Na zo'n twintig jaar zwoegen, durfde Brahms zijn Eerste en Tweede strijkkwartet pas naar zijn uitgever te brengen.

Programma
Belinfante Quartet
Olivia Scheepers, viool
Fiona Robertson, viool
Sophie Vroegop, altviool
Pau Marquès i Oleo, cello

Caroline Shaw (*1983): Plan & Elevation (2015)
I. The Ellipse
II. The Cutting Garden
III. The Herbaceous Border
IV. The Orangery
V. The Beech Tree

J. Brahms: Strijkkwartet nr. 2 in a, op. 51
I. Allegro non troppo
II. Andante moderato
III. Quasi Minuetto, moderato
IV. Finale. Allegro non assai

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Moderne boerderij op historische gronden
Voor of na het concert kunt je een wandeling van een klein uur maken over het Historisch Pad. Ontdek het rijke verleden van deze plek op landgoed Haarzuilens. Al meer dan 2000 jaar leven er mensen op het Wielrevelt. Voor wie goed kijkt zijn er nog sporen uit het verleden te vinden. Tijdens deze wandeling over het Historisch Pad ontdek je ze.

Praktische informatie:
Parkeren kan op de grote parkeerplaats, gelegen naast Thematerweg 5 in Haarzuilens. (naast geitenboerderij Geertjes' Hoeve). Vervolgens de weg terug oversteken, links aanhouden en het betonpad volgen naar Hoeve Wielrevelt. Looptijd is 3 minuten. Leden van Natuurmonumenten parkeren hier gratis en kunnen uitrijden met hun lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen euro 1,75 per uur. Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar de concertlocatie. Bij Hoeve Wielrevelt is er een gehandicaptenparkeerplaats op het erf van de hoeve, Thematerweg 10, Haarzuilens.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren
Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in.