Terug naar de UITAgenda

Het strijktrio van Birthe Blom speelt op Landgoed Haarzuilens

09 oktober 2021 Haarzuilens (Vleuten-De Meern)

Vandaag op de moderne boerderij een prachtprogramma met een Oost-Europees accent. De componisten die vandaag te horen zijn klinken sommige mensen modern in de oren, ook al zijn de composities soms al honderd jaar oud. Thema's uit volksmuziek komen voorbij en er is ruimte voor zowel lyriek als voor virtuositeit. De composities weerspiegelen hun tijd: vaderlandsliefde in een tijd waarin grenzen verschuiven en nationalisme de kop op steken. De musici spelen in verschillende samenstellingen, zowel als trio als ook in composities voor duo en solo.

Programma
Birthe Blom, viool
Edgar Pujol, (alt)viool
Sebastiaan Halsema, cello

- E. Dohnányi: uit Serenade voor strijktrio in C, op. 10: Marcia & Romanza
- E Ysaÿe: Deel uit Sonate nr. 4 in e voor viool solo "Fritz Kreisler"
- S. Prokofjev: uit Sonate voor twee violen in C, op. 56: Andante cantabile & Allegro
- Z. Kodály: Duo voor cello en viool, op 7 (1914)
- G. Enescu: Aubade voor strijktrio

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Moderne boerderij op historische gronden
Voor of na het concert kun je een wandeling van een klein uur maken over het Historisch Pad. Ontdek het rijke verleden van deze plek op landgoed Haarzuilens. Al meer dan 2000 jaar leven er mensen op het Wielrevelt. Voor wie goed kijkt zijn er nog sporen uit het verleden te vinden. Tijdens deze wandeling over het Historisch Pad ontdek je ze.

Praktische informatie:
Parkeren kan op de grote parkeerplaats, gelegen naast Thematerweg 5 in Haarzuilens. (naast geitenboerderij Geertjes' Hoeve). Vervolgens de weg terug oversteken, links aanhouden en het betonpad volgen naar Hoeve Wielrevelt. Looptijd is 3 minuten. Leden van Natuurmonumenten parkeren hier gratis en kunnen uitrijden met hun lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen euro 1,75 per uur. Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar de concertlocatie. Bij Hoeve Wielrevelt is er een gehandicaptenparkeerplaats op het erf van de hoeve, Thematerweg 10, Haarzuilens.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren
Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in.