Terug naar de UITAgenda

Kastanje festival – Landgoed Zonheuvel – Doorn

12 november 2023 Doorn

Kom zondag 12 november tussen 10:00 en 16:00 uur kastanje bomen uit scheppen zo dat ze groot kunnen worden of kastanje rapen op ons landgoed en ze gezellig poffen boven het vuur op het terras van restaurant Zonheuvel?

Kastanjeboom
Hoe gaat het in zijn werk? Kom naar het terras van restaurant Zonheuvel, daar krijg je een schep en een potje. Dan zoeken we samen een boompje op die je uit de grond kan scheppen en mee kan nemen naar huis.

Poffen boven het vuur
Neem een tas of een mandje mee en maak een boswandeling. Tamme kastanjes ga je zeker vinden. voor deze dag mag je ze verzamelen en meenemen naar het vuur dat aanstaat op het terras van restaurant Zonheuvel Daar zal de boswachter van Goedlandt je helpen met poffen. Je kunt de gepofte kastanjes lekker oppeuzelen of meenemen naar huis.

Over de tamme kastanje
Landgoed Zonheuvel telt veel Tamme Kastanjes. Ieder jaar in de herfst ligt de grond en de paden bezaait met deze van buiten stekelige maar van binnen prachtig glanzende vruchten. Het verhaal gaat dat de eerste bewoner van het landgoed de schrijver Maarten Maartens de Tamme kastanje vanuit Spanje introduceerde op de Heuvelrug. Hoe dan ook, de Tamme Kastanje voelt zich erg thuis op ons landgoed.

Heb je vragen over de tamme kastanje, ga naar boswachter (bij de vuurkorf), hij weet alles van het bos van het landgoed.