Terug naar de UITAgenda

Kasteellezing #3 – Jessica den Outer – Landgoed Zonheuvel

13 september 2023 Doorn

In een serie interactieve kasteellezingen worden er relevante maatschappelijke thema’s besproken aan de hand van recent gepubliceerde boeken. In het voormalige woonhuis van schrijver/dichter Maarten Maartens zijn verschillende schrijvers te gast en word je tijdens een driegangendiner aan het denken gezet over maatschappelijke vraagstukken. De avonden worden omlijst door live muziek, een prachtige locatie en goed gezelschap. Met deze keer aan het woord: Jessica den Outer

Jessica den Outer

Kan de natuur rechten krijgen? De Waddenzee, Amelisweerd of de Maas? In het boek Rechten voor de natuur presenteert Jessica den Outer de snelst groeiende juridische beweging van de 21ste eeuw:  Rechten voor de Natuur. Op steeds meer plaatsen in de wereld worden rivieren, bossen en bergen aangewezen als rechtspersonen, zoals ook bedrijven dat zijn. De natuur heeft recht om te bestaan, te floreren, te gedijen en ecologische processen in stand te houden. Den Outer dook in de verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen in zeven landen – van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland tot het immense Amazone-regenwoud in Colombia. Het zijn bijna altijd bezorgde burgers geweest die hebben gezorgd voor veranderingen in de wet.

Jessica den Outer
Jessica den Outer is een Meester in internationaal milieurecht en is werkzaam als consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de Natuur. In 2019 werd ze erkend als een ‘Earth-centered law’ expert door het Harmony with Nature-programma van de Verenigde Naties. Jessica’s missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur.

Programma en tijden:

Vanaf 17.30 uur ontvangen wij je graag op Landgoed Zonheuvel voor een driegangenmenu en lezing door Jessica den Outer met verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen.

17.30 uur ontvangst met drankje en live muziek
18.00 uur korte kennismaking met andere gasten
18.15 uur aan tafel
20.45 uur afronding en natafelen

Kosten van de avond inclusief diner: €100,-

Koop je tickets