Terug naar de UITAgenda

Lezing: ‘Markante bomen Heuvelrug’

26 maart 2024 Maarn

Boswachter Joris Hellevoort heeft een passie voor bomen en hun historie. Vorig jaar wist Joris ons te boeien met prachtige bomenverhalen. Nu zijn de 40 bomen, die de inwoners van Maarn en Maarsbergen markant vinden, de inspiratie voor zijn verhalen. De jeneverbesstuik, de oude bomenlaan, en de beuk van de Dorststeeg krijgen vast een plekje op deze avond. Of kiest Joris toch voor een paar andere bomen? Ben je benieuwd naar de verhalen van Joris en de 40 markante bomen Maarn Maarsbergen? Leuk als je komt.

Joris Hellevoort Joris Jan Hellevoort (1970) doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Hij schrijft columns in regionale bladen over zijn werk als boswachter in Utrecht. Met zijn boek "De wortels van Nederland" neemt hij ons mee op reis naar de 21 beroemdste bomen van Nederland. Dit boek laat de lezer kennismaken met de oudste bewoners van ons land. Stuk voor stuk iconen met een immense historie van de relatie tussen mens en boom. Sommige verhalen gaan terug tot de late middeleeuwen. Elke boom met een eigen verhaal en cultuurhistorie. Met zijn boek combineert hij op natuurlijke wijze zijn beide grote liefdes: natuur en historie.

Noot: In het kader van het 40 lustrum van MMNatuurlijk schreven inwoners een verhaal over hun markante boom in Maarn of Maarsbergen. Vanaf 27 maart kun je de verhalen van de 40 markante bomen met foto’s en locaties bekijken via een link op onze website. Dorpshuis de Twee Marken in Maarn Aanvang 19.30 uur (tot 21.00 uur) MMN leden gratis, niet leden €5,- Informatie: www.mmnatuurlijk.nl Contact: excursies@mmnatuurlijk.nl