Terug naar de UITAgenda

Tamme Kastanjefestival

29 oktober 2022 Doorn

Kom zaterdag 29 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur kastanjes rapen op ons landgoed en ze gezellig poffen boven het vuur op het terras van restaurant Zonheuvel, waar je ook terecht kunt voor een overheerlijke punt tamme kastanje-cheesecake.

Boswandeling
Hoe gaat het in zijn werk? Neem een tas of een mandje mee en maak een boswandeling. Tamme kastanjes ga je zeker vinden. Hij onderscheidt zich van de paardenkastanje door zijn puntje.

Poffen boven het vuur
Verzamel de kastanjes en breng ze naar de vuurschaal die op het terras van ons restaurant (gelegen aan de achterzijde van Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel. Daar zal boswachter Bram van Goedlandt je helpen met poffen. Je kunt de gepofte kastanjes lekker oppeuzelen of meenemen naar huis. Sluit je bezoek af met een punt overheerlijke tammekastanje- cheesecake en je herstvakantie kan niet meer stuk.

Gratis warme choco in ruil voor vragenlijst
Naast tamme kastanjes kun je ook de One Planet Tentoonstelling bezoeken op de eerste verdieping van Hotel Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel en een leuke vragenlijst invullen. Bijvoorbeeld; durf jij insecten te eten? Of: als het niet hoefde van je ouders zou je dan toch naar school gaan? In ruil voor een ingevulde vragenlijst krijg je een beker warme chocolademelk in het restaurant. Ook kun je het SDG wandelpad bezoeken.

Over de tamme kastanje
Landgoed Zonheuvel telt veel Tamme Kastanjes. Ieder jaar in de herfst ligt de grond en de paden bezaait met deze van buiten stekelige maar van binnen prachtig glanzende vruchten. Het verhaal gaat dat de eerste bewoner van het landgoed de schrijver Maarten Maartens de Tamme kastanje vanuit Spanje introduceerde op de Heuvelrug. Hoe dan ook, de Tamme Kastanje voelt zich erg thuis op onze campus.

Heb je vragen over de tamme kastanje, ga naar boswachter Bram (bij de vuurkorf), hij weet alles van het bos van het landgoed.