Terug naar de UITAgenda

Theatercollege: Verborgen verhalen op de Utrechtse Heuvelrug

17 april 2023 Zeist

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied waar mensen al generaties tot rust komen en nieuwe energie opdoen. Van eeuwenoude bossen tot kastelen en landgoederen, het is er allemaal te zien. Maar wist je dat er ook veel verborgen verhalen te vinden zijn? Tijdens dit college ontdek je meer over de geschiedenis van een aantal landgoederen en buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug.

Jemima de Brauwere wiens familie al meer dan 400 jaar betrokken is bij Zuylestein vertelt over de historie van het landgoed. Ze dook in het verleden van het landgoedbeheer en koppelt ontdekkingen die ze deed aan de actualiteit.

Saskia van Dockum is directeur-rentmeester van stichting Het Utrechts Landschap. Ze neemt u mee in de geschiedenis van een aantal landgoederen en buitenplaatsen en deelt bijzondere verhalen over geluk, voorspoed en verdriet op de Stichtse Lustwarande, een gebied dat zich uitstrekt van De Bilt tot Rhenen.

Tijdens het theatercollege is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze kunnen van tevoren ingestuurd worden via info@npuh.nl. De host van deze avond is Mark Röell, burgemeester van gemeente Baarn.

Dit theatercollege is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de eerste in een reeks van vijf. De colleges hebben als doel het delen van kennis en inzichten over dit unieke gebied.