Terug naar de UITAgenda

Trio van der Feen/Roelofs/Tazelaar speelt cross-over jazz op landgoed Haarzuilens

08 oktober 2021 Haarzuilens (Vleuten-De Meern)

Cross-over jazz vandaag in deze moderne boerderij op historische grond. Gespeeld door Trio van der Feen/Roelofs/Tazelaar, muziek gebrouwen in de stad, met bovendien invloeden uit de pop- en klassieke muziek.

“Hij heeft het echt in zich om een grote te worden”, zei jazzlegende Wynton Marsalis in de Volkskrant. “Alles aan zijn spel bevalt me.” Hij sprak over het grootste saxofoontalent van zijn generatie Gideon Tazelaar. Joris Roelofs heeft zijn naam reeds gevestigd als (bas-)klarinettist, componist en sinds kort ook columnist. Hij is bekend van zijn werk met zijn eigen internationale groepen, zijn duo met Han Bennink en het Chambertones Trio.

Clemens van der Feen studeerde klassiek en jazz contrabas en speelde onder andere in het Concertgebouworkest, het Orkest van de 18e eeuw, maar begeeft zich voornamelijk in de jazzwereld. Onlangs speelde Clemens (en Joris) nog met de wereldbefaamde pianist Brad Mehldau in zijn kwartet tijdens het Transmission Festival in Utrecht. Je hoort vandaag een concert langs alle muziekstijlen op wereldniveau!

Programma
Trio van der Feen/Roelofs/Tazelaar met:

  • Clemens van der Feen - contrabas
  • Gideon Tazelaar - saxofoon
  • Joris Roelofs - basklarinet

Het trio speelt een gevarieerd programma van Schubert tot Ellington.

Coronatoegangsbewijs
In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Moderne boerderij op historische gronden
Nabij Hoeve Wielrevelt ligt het Historisch Pad, waar sporen en verhalen uit het verleden tot leven komen - het ideale vertrekpunt om voor of na het concert een mooie wandel- of fietstocht over landgoed Haarzuilens te maken.

Praktische informatie:
Parkeren kan op de grote parkeerplaats, gelegen naast Thematerweg 5 in Haarzuilens. (naast geitenboerderij Geertjes' Hoeve). Vervolgens de weg terug oversteken, links aanhouden en het betonpad volgen naar Hoeve Wielrevelt. Looptijd is 3 minuten. Leden van Natuurmonumenten parkeren hier gratis en kunnen uitrijden met hun lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen euro 1,75 per uur. Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar de concertlocatie. Bij Hoeve Wielrevelt is er een gehandicaptenparkeerplaats op het erf van de hoeve, Thematerweg 10, Haarzuilens.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren
Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in.