Terug naar de UITAgenda

Zeister muziekwandeling

01 juni 2021 - 30 september 2021 Zeist

U wandelt over de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen, Pavia en door het Zeisterbos. Over de drie landgoederen loopt de bossloot, een gegraven waterpartij die begon bij een natuurlijke waterbron, een sprengkop. Hier borrelde grondwater omhoog afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug. Vroeger waren er meerdere sprengen op de Utrechts Heuvelrug. Door de daling van het grondwater zijn de meeste sprengen opgedroogd.

Afstand: 6 km
Vertrekpunt: parkeerplaats van Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Een beschrijving van de wandeling is te vinden en downloaden op:
www.utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/sprengenroute

Vanwege de coronamaatregelen willen de Zeister Muziekdagen publiek ook op een andere manier bedienen. Namelijk door professionele videocompilaties te laten zien van een aantal musici. Bezoekers beleven een aantal optredens individueel midden in de prachtige natuur van het Utrechts Landschap. Een fantastische en unieke combinatie van natuur- en kunstbeleving.

De gespeelde composities zijn te zien en te horen via een wandeling langs de sprengen in het Zeisterbos. Bezoekers ontdekken hierdoor drie ‘muziekpodia’ in het groen. Met behulp van hun mobiele telefoon of tablet kunnen wandelaars bij elk ‘podium’ een QR-code scannen waardoor de uitvoerende musicus, het ensemble en de gespeelde compositie zichtbaar en hoorbaar worden. Alle optredens zijn zodoende volledig ongestoord, coronaproof en midden in de natuur te beleven. Voor de meest indrukwekkende beleving kan het best geluisterd worden met een koptelefoon of ‘oortjes’.

Meer informatie, klik hier.