Samen voor natuur en erfgoed voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

‘Hoeders van de Heuvelrug’ is hét netwerk voor bedrijven en organisaties die de streek een warm hart toedragen. Samen met andere ondernemers uit de regio draag je bij aan het behoud en de ontwikkeling van bijzondere landschappen en cultureel erfgoed. Met de mooiste plekken om tot rust te komen en nieuwe energie te krijgen.

Waarom Hoeder worden?

In een tijd van verstedelijking en globalisering is er steeds meer behoefte aan natuur en landschap. Als Hoeder van de Heuvelrug word je onderdeel van een netwerk van betrokken ondernemers uit de regio. Ondernemers die het belangrijk vinden om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van de Utrechtse Heuvelrug. Zo laat je zien hoe natuur, cultuur en economie hand in hand kunnen gaan. Voor huidige en toekomstige generaties.

Hoe werkt het?

Door lid te worden voor 250 euro per jaar zorg je ervoor dat dit karakteristieke landschap met een unieke ontstaansgeschiedenis behouden blijft en nog mooier wordt. Met jouw gift:
• Steun je het Nationaal Park Fonds, dat initiatieven voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug mogelijk maakt;
• Draag je jaarlijks bij aan de uitvoering van een specifiek project op het gebied van natuur, landschappen/of erfgoed.

Steun met jouw bedrijf Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Wordt jouw organisatie ook Hoeder van de Heuvelrug?

Ja, ik doe mee

Hoe werkt het?

Door lid te worden voor 250 euro per jaar zorg je ervoor dat dit karakteristieke landschap met een unieke ontstaansgeschiedenis behouden blijft en nog mooier wordt.  Met jouw gift:

  • Steun je het Nationaal Park Fonds, dat initiatieven voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug mogelijk maakt;
  • Draag je jaarlijks bij aan de uitvoering van een specifiek project op het gebied van natuur, landschapen/of erfgoed.

Doe mee: word ook Hoeder van de Heuvelrug

 

Wordt Hoeder voor 250 euro per jaar

Met jouw bijdrage investeer je in het duurzame behoud van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je beschermt het bijzondere landschap, zeldzame dieren en cultureel erfgoed. Dankzij jouw inzet kunnen heel veel mensen blijven genieten van prachtige natuur en rijke historie.

Wat krijg je ervoor terug?

Netwerk, natuurbehoud, landschap en erfgoed. Je ontmoet gelijkgestemde ondernemers tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor Hoeders. Daarnaast wordt jouw bedrijfslogo geplaatst op de website van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En je kan gebruik maken van het exclusief voor Hoeders van de Heuvelrug ontwikkelde logo, waarmee je het belang van natuurbehoud als bedrijf onderstreept en actief kan uitdragen.

Lees hier de algemene voorwaarden (pdf).

Hoeders van de Heuvelrug:

 

 

 

 

 

 

 

 

Project 2022: Scars of War

Het specifieke project dat je ondersteunt door je in 2022 aan te sluiten bij Hoeders van de Heuvelrug, is ‘Scars of War’. In dit project werken vrijwilligers mee aan wetenschappelijk onderzoek om historisch erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in kaart te brengen.

Dat doen ze door thuis vanaf hun eigen computer te zoeken naar sporen als bomkraters en loopgraven. Dankzij nieuwe technologie kunnen hoogtekaarten nu ook gebieden zichtbaar maken die anders verborgen zijn onder dichte vegetatie. Deze nieuwe manier van werken, gebaseerd op burgerwetenschap en datatechnologie als Deep Learning, zijn cruciaal om historische overblijfselen effectief en efficiënt in kaart te brengen.

Zo zorg je er als Hoeder van de Heuvel voor dat bijzondere sporen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden kunnen worden en bewaard blijven.

Wat maakt de Utrechtse Heuvelrug bijzonder?

De immense kracht van ijs en water stuwde tijdens de één na laatste ijstijd (zo’n 150.000 jaar geleden) massa’s stenen en aarde op. Deze stuwwallen vormen samen de Utrechtse Heuvelrug. Een landschap dat zich ontwikkelde tot uniek natuurgebied, rijk aan culturele historie.

Een schitterende omgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is. Waar je als ondernemer met hart voor de streek kan bijdragen aan bijzondere natuur en cultureel erfgoed.

Steun met jouw bedrijf Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

 

Ja, ik doe mee