Terug naar de kaart

Groene Entree Boswei Driebergen

Driebergen-Rijsenburg

Bezienswaardigheden in de directe omgeving:

Zwitserse Brug
Deze karakteristieke houten brug ligt in het bos ten noorden van de Arnhemse Bovenweg. Rond 1810 wordt de brug al in een beschrijving van het park genoemd. De brug is opgetrokken in een rustieke stijl die aan Zwitserland herinnert, vandaar de naam.

Sprengen
Sprengen sieren van oudsher verschillende landgoederen op de flanken van de Heuvelrug. Landgoedeigenaren legden sprengen aan om aan drinkwater te komen en om vijvers en grachten te voeden. Door een gat te graven in de helling van een heuvel op een plek waar het grondwater onder druk staat, komt grondwater aan de oppervlakte. De Grote Kom en Kleine Kom zijn hier voorbeelden van.

Heidetuin
De Heidetuin is in 1953 aangelegd nadat een zware storm een grote open plek in het bos had geslagen. Min of meer als experiment is toen door de gemeentelijke plantsoenendienst een heidetuin ontworpen onder leiding van L. van Veldhuysen. De tuin groeide steeds verder uit en kreeg in de loop der jaren landelijke en internationale bekendheid. Slingerende paadjes voeren langs een groot assortiment heide, varens, rododendrons en diverse soorten naaldbomen en berken.