Terug naar de kaart

Landgoed Pijnenburg

Baarn

In Baarn ligt het landgoed Pijnenburg. Een 340 hectare groot gebied dat zich vult met bossen en lanen afgewisseld met weilanden. Het landgoed wordt veel gebruikt door ruiters, wandelaars en fietsers. Dit door de ruim aanwezige flora en fauna in landgoed Pijnenburg. Het landgoed is leuk om te bezoeken met het hele gezin of juist om de rust op te zoeken. Op het landgoed liggen ook Klimbos Gooi-Eemland, Theehuis ’t Hooge Erf en een evenemententerrein.

Vakantiehuizen
Op landgoed Pijnenburg zijn vier verschillende type vakantiehuizen te huur. Elk huisje ligt in een landelijke omgeving van het landgoed met uitzicht op bosranden en weilanden.

Klimbos Gooi-Eemland
Het hoogste en grootste klimbos van Nederland is gelegen op landgoed Pijnenburg. Klimbos Gooi-Eemland heeft zeven klimroutes met hoogtes vanaf 2 meter tot 22.5 meter. Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom vanaf een lengte met de armen gestrekt van 1.40 meter.

Evenemententerrein
Landgoed Pijnenburg heeft evenemententerrein van een hectare groot. Dit evenemententerrein is geschikt voor bijvoorbeeld huwelijksfeest, een vergadering of een cultureel evenement.

Theehuis ’t Hooge Erf
Het schilderachtige Theehuis ’t Hooge Erf is een geliefd rustpunt waar je kan uitrusten van wandelingen, fietstochten en paard rijden. De menukaart biedt behalve appeltaart en broodjes ook een dagmenu en high tea.

Goed om te weten
Naast Theehuis ’t Hooge Erf staat een informatiezuil voor gratis wandel- en fietsroutekaarten.

Dus wilt u er een dagje op uit met uw kinderen of juist lekker tot rust komen? Op Landgoed Pijnenburg kan het allemaal.