Kom in beweging voor de natuur

Home   ›   Over NPUH   ›   Projecten   ›   Heuvelrugalliantie

Heuvelrugalliantie:
Kom in beweging voor de natuur

Veel groene vrijwilligers, actieve bewoners en duurzame ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug zetten zich in voor natuur, landschap en erfgoed. Dat is belangrijk, want er is veel inzet nodig om natuur en erfgoed voor de toekomst te behouden en verder te ontwikkelen. Stichting Nationaal Park Utrechtse wil graag zichtbaar maken wat er allemaal al gebeurt, én wil graag meer partijen stimuleren om ook de handen uit de mouwen te steken. Zo wordt het Nationaal Park een beweging, waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.

De Heuvelalliantie brengt het draagvlak voor natuur, landschap en erfgoed op de Heuvelrug bijeen, maakt het zichtbaar en versterkt het. We zien de beweging als een groeiende groep initiatiefnemers en mee-werkers, die letterlijk of figuurlijk de handen uit de mouwen steken. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wil die beweging ondersteunen en waar nodig of wenselijk mee helpen organiseren, de initiatiefnemers zijn en blijven leidend.

Doe ook mee: sluit je aan bij de Heuvelrugalliantie

Onder het motto ‘geef het stokje door’ roepen we initiatiefnemers in en rondom Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op om hun initiatief wereldkundig te maken. Zo kunnen we initiatieven aan elkaar verbinden, nieuwe samenwerkingen tot stand brengen en andere mensen stimuleren om hun handen uit de mouwen te steken. Zet jij of jouw organisatie zich ook actief in voor natuur, landschap en/of erfgoed in of rondom de Utrechtse Heuvelrug? Dan zijn we op zoek naar jou!


Wat moet je doen om deel te nemen?

  • Maak een filmpje van ongeveer 1 minuut waarin je vertelt waar je je voor inzet, welke bijdrage je levert, wat je nodig hebt om je initiatief te doen slagen. Je initiatief moet raakvlakken hebben met behoud en bescherming van natuur, landschap en/of erfgoed.
  • Stuur dit filmpje naar judith.boekel@np-utrechtseheuvelrug.nl.
  • Ben je nog opzoek naar tips voor het maken van een filmpje? Klik dan hier.
Heuvelruginitiatieven
Heuvelruginitiatieven
OntdekOnder het motto ‘geef het stokje door’, hebben een aantal initiatiefnemers de stoute schoenen aangetrokken en hun initiatief ingediend. Allemaal prachtige initiatieven die zich inzetten voor het Nationaal Park.