Aftrap project ‘Tegeltje eruit, plantje erin’

Op zaterdag 13 mei vond de praktijkdag van Heuvelrugtuinen in de gemeente Woudenberg plaats. Omwonenden van de Breitnerlaan kregen meer te horen over hoe ze hun tuin kunnen verduurzamen. Het was tevens de aftrap van het project ‘Tegeltje eruit, plantje erin’, waarbij Woudenbergers worden aangemoedigd om hun tuin te verduurzamen. Door tegels uit de tuin te verwijderen en meer groen aan te brengen creëren we meer biodiversiteit in Woudenberg en wordt wateroverlast beperkt.

Samen met de Welkoop Woudenberg is het project ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ opgezet. Vanaf maandag 15 mei t/m zaterdag 10 juni ontvangen alle Woudenbergers tegen inlevering van een tuintegel bij de Welkoop Woudenberg 3 gratis plantjes van het assortiment wild & inheems voor in hun tuin. De wild & inheemse planten zijn een belangrijk onderdeel van een Heuvelrugtuin. Ze passen bij de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, zijn beter bestand tegen plagen én trekken vogels en insecten aan. Per persoon mag 1 tegel worden ingeleverd.

Wethouder Daphne de Kruif was ook aanwezig bij de aftrap van het project: “Door het veranderende klimaat hebben we steeds vaker te maken met lange periodes van droogte, maar ook hevige regenbuien. Het gevolg; wateroverlast. Met het aanleggen van een nieuw riool aan onder andere de Breitnerlaan proberen we hier al op in te spelen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Woudenbergers kunnen ook stappen zetten door hun tuin te verduurzamen. Met het project ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ hopen wij dat iedereen zijn ‘tegeltje’ bijdraagt!”.