Allereerste nieuwsbrief van de Blauwe Agenda verschenen

Wist je dat je op de Utrechtse Heuvelrug leeft op erg schoon drinkwater? We drinken hier niet alleen van met 2 miljoen inwoners, maar het is ook nog erg belangrijk voor de natuur, voor de landbouw en voor de landgoederen.

Op dit moment staat het water op de Utrechtse Heuvelrug onder druk. Door klimaatverandering is het vaker droog en op andere momenten erg nat. Dat levert problemen op voor de natuur, voor inwoners, voor landbouw en landgoederen.

Met de zogeheten Blauwe Agenda hebben we gekeken wat belangrijke problemen zijn voor deze groepen. Maar ook wat we daaraan kunnen doen. We zijn tot de conclusie gekomen dat we meer water in de bodem willen opslaan, meer water gaan vasthouden, wateroverlast willen beperken, we gaan water schoner maken en we gaan kijken waar we dit het beste kunnen doen om met alle groepen rekening te houden.

 

We roepen iedereen op om hier een bijdrage aan te leveren. Want, iedereen kan zorgen voor het water op de Utrechtse Heuvelrug. Of je nou water bespaart door korter of minder vaak douchen, je water opvangt op jouw landgoed om wateroverlast elders te voorkomen, je kiest voor regelbare stuwen op jouw perceel, je voor droogtebestendige inheemse planten in jouw tuin kiest, je op jouw vakantiepark aan de slag gaat met afkoppelen. Elke stap telt!

Wil je meer lezen over de plannen en projecten van de Blauwe Agenda?
Lees er meer over in de allereerste nieuwsbrief.