Bijeenkomst Heuvelrugtuinen voor lokale groepen in Soest

Op 1 mei 2024 organiseren wij een bijeenkomst over Heuvelrugtuinen in Soest! Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij over het project Heuvelrugtuinen, leren we van elkaars acties en kunnen we brainstormen over mogelijke nieuwe acties in Soest. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een bewonersavond, plantdagen en demonstraties regenpijp afkoppelen.

Praktische info

Datum: 1 mei 2024
Tijd: 19:30-21:00
Plaats: Soest (locatie volgt)
Kosten: Gratis
Voor wie: Lokale groepen in Soest

Aanmelden

Begin 2020 zijn het Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie het project Heuvelrugtuinen gestart. Het project Heuvelrugtuinen laat zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een groene en water robuuste Heuvelrug. Inmiddels hebben al meer dan 350 mensen van hun tuin een klein stukje Utrechtse Heuvelrug gemaakt.

Wij organiseren dit door middel van het aanleggen van voorbeeldtuinen, samenwerking met de Tuinbranche, een gratis online cursus, een communicatie toolbox, online bewonersavonden en het belangrijkste: samenwerking met lokale groepen! Meer informatie vind je op www.jouwheuvelrugtuin.nl.

Heuvelrugtuinen

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen en wordt er gifvrij getuinierd. In een Heuvelrugtuin staan inheemse planten die schuil- en voedselplaatsen bieden aan bijen, vlinders en vogels. Ook wordt er regenwater opgevangen, waardoor de tuin beter bestand is tegen periodes van droogte en wateroverlast.

Aanmelden

We zien jou graag terug tijdens de bijeenkomst!
Meld je hieronder aan.

Aanmelden