Broekhuizerlaan en Middelweg weer open voor alle verkeer

Sinds Leersum en omgeving is getroffen door een verwoestende valwind zijn de Broekhuizerlaan en later ook een deel van de Middelweg afgesloten voor verkeer, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Deze situatie duurde langer dan bij de andere openbare wegen vanwege de gevoeligheid en de complexiteit rond het herstel van de schade aan de bomen in dit gebied. Maar in de avond van 31 augustus kunnen beide wegen weer veilig open en wordt de omleidingsroute opgeheven.

De afgelopen dagen is de aannemer bezig geweest om het groen in dit gebied zorgvuldig op te ruimen en potentieel gevaarlijke situaties op te lossen. De wegen zijn aangeveegd en de bermen gemaaid. Dat betekent dat het verkeer vanaf 31 augustus weer veilig gebruik kan maken van deze wegen. De omleidingsroute is hiermee opgeheven.

Wethouder Boonzaaijer:

Het geduld van de inwoners en de gebruikers van deze wegen is op de proef gesteld. Maar zorgvuldigheid in dit kwetsbare monumentale gebied, heeft ertoe geleid dat het kiezen van de juiste aanpak meer tijd in beslag nam dan in de andere delen van het getroffen gebied. We snappen dat de situatie vragen heeft opgeroepen en daarom ben ik blij dat de werkzaamheden uiteindelijk vlot zijn verlopen.”

Het park van Landgoed Broekhuizen blijft nog wel afgesloten voor bezoekers. Staatsbosbeheer hoopt ook het park zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken voor publiek. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd met de directe omgeving. Overigens is de horeca op het landgoed wel steeds bereikbaar voor gasten.