Couwenhoven wordt een stukje groener

Op 4 november vond in de wijk Couwenhoven een mooie plantdag plaats die niet alleen bewoners inspireerde om hun tuinen en balkons te vergroenen, maar ook de opening van de gemeenschappelijke binnentuin van de wijk markeerde. In samenwerking met de Boswerf, het Trefpunt Couwenhoven, Gemeente Zeist en Heuvelrugtuinen zijn er veel inheemse planten uitgedeeld en de grond in gegaan.

Met oog voor het belang van de natuur en de wens om de leefomgeving te vergroenen, bood Heuvelrugtuinen op deze plantdag kosteloos tuinadvies aan bewoners. Vragen liepen uiteen van snoei advies voor specifieke planten tot inrichtingsadvies voor een hele tuin.

Mensen kregen direct een inheemse Heuvelrug plant mee, zodat het vergroenen op dezelfde dag nog kon beginnen. Ook wethouder Wouter Catsburg heeft een Heuvelrug plant in zijn tuin staan. De planten zijn gesponsord door Kwekerij Griffioen Wassenaar. De keuze voor inheemse planten zorgt ervoor dat de biodiversiteit wordt versterkt en dat lokale flora en fauna worden gestimuleerd. Hiermee draagt de plantdag niet alleen bij aan een groenere omgeving in Couwenhoven, maar ook aan versterking van het ecosysteem op de Utrechtse Heuvelrug.

Ben je benieuwd wat jij kunt doen om van jouw tuin een Heuvelrugtuin te maken? Of benieuwd naar andere activiteiten? Kijk dan op jouwheuvelrugtuin.nl