Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ in Veenendaal

Samen natuurlijk en gebiedseigen leren tuinieren; Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin aan de hand van 5 online modules en onder begeleiding van een heuvelrugtuincoach.

Wil je graag leren wat natuurlijk en gebiedseigen tuinieren inhoudt en hoe ook jij daar mee kunt beginnen in eigen tuin? Dan is deze cursus daarvoor een mooie kans dichtbij huis en samen met mensen uit de buurt.

Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’

De cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ is ontwikkeld voor de beginnende natuurlijke tuinier op de Utrechtse Heuvelrug. Je krijgt een overzicht van en inzicht in de belangrijkste principes van natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. Verder krijg je uiteraard allerlei handige tips mee om zelf aan de slag te gaan. Want zelf ervaren is toch echt de beste én leukste manier om tuinieren in de (steeds groenere) vingers te krijgen. Zo leer je bijvoorbeeld die planten uitzoeken die het in jouw tuin extra goed zullen doen en weet je straks hoe je het nuttige insecten naar hun zin maakt. Aan het eind van de cursus staat niets jou meer in de weg om van jouw tuin een heerlijke Heuvelrugtuin te maken!

Waarom een Heuvelrugtuin?

Een groene, gezonde en prettige tuin die past in de unieke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, dat is een Heuvelrugtuin. Inwoners van gemeente Veenendaal worden uitgenodigd om van hun eigen tuin een Heuvelrugtuin te maken. Zo zorgen we namelijk samen voor een betere leefomgeving voor nu en later. Tegelijkertijd beschermen en versterken we de prachtige natuur die het gebied rijk is.

Wat mag je van de cursus verwachten?

  • Een cursus van 5 weken, bestaande uit twee fysieke bijeenkomsten en het zelfstandig doorlopen van 5 online e-learning modules.
  • Je doet basale kennis op van de belangrijkste principes achter natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. De cursusinhoud is op beginnersniveau en dus is er geen voorkennis vereist.
  • Persoonlijke begeleiding en feedback van een bevlogen en ervaren coach en van je medecursisten.
  • Je sluit de cursus af met een (digitale) map vol inzichten over je eigen tuin, de nodige contacten die je om hulp of advies kunt vragen, een berg tips en handigheden en natuurlijk je persoonlijke goede voornemens voor in jouw Heuvelrugtuin.

Wat breng je mee als cursist?

Dankzij de bijdrage van gemeente Veenendaal kunnen we de cursus gratis aanbieden. Er is een beperkt aantal plekken om de cursus te volgen. In ruil verwachten we dat je als cursist gemotiveerd bent en actief meedoet aan alle bijeenkomsten en opdrachten.

  • Je bent aanwezig tijdens de fysieke bijeenkomsten op maandag 23 oktober en maandag 27 november van 19.30 uur tot 21.30 uur bij De Groenhof Veenendaal.
  • Je neemt op eigen gelegenheid de tijd om elke week zelfstandig één e-learning module door te nemen, de bijbehorende opdrachten uit te voeren en hierover terug te koppelen (ca. 1.5 uur per week).
  • Je hebt zelf de apparatuur (pc of laptop, camera, internetverbinding) om de e-learning modules te doorlopen en je resultaten te delen.
  • Je wilt aanpassingen doen in jouw tuin of de manier waarop je die onderhoudt om hem meer natuurlijk en/of gebiedseigen te maken.
  • Je brengt het geleerde waar mogelijk in praktijk in je eigen tuin (of in de plannen die je daarvoor maakt).
  • Je staat open voor het delen van ideeën en ervaringen met de coach en je mede-cursisten.

Iets voor jou? Schrijf je in!

Zie je de cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ helemaal zitten? Schrijf je dan vóór 12 oktober hier in! Met vragen kun je terecht bij Lisa via l.verbruggen@ivn.nl.

Wil je wel graag meedoen met de cursus Jouw Heuvelrugtuin, maar ben je niet beschikbaar op bovengenoemde data? Meld je dan vóór 26 september aan voor de cursus in Rhenen. Bij overschrijving krijgen mensen uit Rhenen voorrang.