De NS pilot met OV-ebikes op station Driebergen-Zeist is een succes!

Eind september is NS een pilot gestart met dertig OV-ebikes op Station Driebergen-Zeist. Er staan dertig e-bikes die je kan huren op dezelfde manier als je normaal gesproken een OV-fiets huurt. Dat maakt je fietsritje over de Heuvelrug een stuk aangenamer! De eerste reacties zijn in ieder geval positief, zowel bij bezoekers als bij NS. 

De eerste resultaten van de pilot zijn door NS bekend gemaakt. De OV-ebike wordt gemiddeld zo’n 80 keer per week gebruikt door reizigers. De gemiddelde afstand die wordt afgelegd per verhuring is rond de 30 kilometer. Daarmee lijkt het erop dat de OV-ebike voornamelijk voor recreatief gebruik gehuurd wordt.  

Als stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden wij hier natuurlijk enthousiast van. We zien namelijk veel bezoekers met de auto komen die een (elektrische) fiets op de bagagedrager bij zich hebben. Door de pilot van NS met de OV-ebikes kunnen deze bezoekers nu makkelijker met de trein naar de Heuvelrug komen en daar een OV-ebike huren. Zo kan deze pilot bijdragen aan het verminderen van de parkeerdrukte op de Heuvelrug.  

Wil jij ook gebruik maken van de OV-ebike? Voor €10,- (voor de eerste 24 uur) huur je een OV-ebike. Dit gaat op dezelfde manier als dat je een OV-fiets huurt. Mooie fietsroutes zijn er genoeg in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende fietsknooppunten-routes fietsen: deze van 38,1 km of deze van 62,3 km brengen je langs weilanden, bossen en kastelen op en langs de Heuvelrug. Zo kun je genieten van al het moois dat ons Nationaal Park te bieden heeft!