Druktemonitor provincie Utrecht vernieuwd

Een dagje erop uit en de ruimte opzoeken? In alle rust een herfstwandeling maken of lekker een terrasje pakken in de zon? Op de Druktemonitor Utrecht kun je online in één oogopslag zien waar het druk of rustig is in de provincie Utrecht en welke andere opties er zijn.

Deze online monitor werd vorig jaar gelanceerd en is nu verder doorontwikkeld zodat het nog beter bijdraagt aan de spreiding van recreanten in onze provincie. Op deze manier kan iedereen genieten van een rustig en ontspannen dagje uit. Gedeputeerde Arne Schaddelee: “Gelukkig kunnen we er steeds meer samen op uit. Onze provincie heeft prachtige parels die het bezoeken meer dan waard zijn. De ondernemers in de gastvrijheidssector kijken na een zwaar jaar uit naar ieders komst. Juist nu is het gebruiken van de Druktemonitor van belang. Door het bezoek te spreiden, kan iedereen op zijn of haar manier blijven genieten van alle mooie plekken die onze provincie te bieden heeft, en ook makkelijker de minder bekende plekken ontdekken.”

 

Zoek de ruimte op!

Er is een speciale campagne gestart om bewoners meer bekend te maken met de (vernieuwde) Druktemonitor. Met name de wijze van data verzamelen is veranderd. De Druktemonitor is nog steeds een online kaart waarop je in één oogopslag ziet waar het rustig, gemiddeld of druk is. De kaart bevat verschillende locaties waar bezoekers heen gaan voor dagrecreatie. De status van de locaties is een indicatie van de (verwachte of actuele) drukte. Is het ergens (te) druk, dan kan het verstandig zijn om een alternatieve locatie te bezoeken. De Druktemonitor geeft hiervoor enkele suggesties waar meer de rust en/of ruimte opgezocht kan worden.

 

Anonieme locatiegegevens

De actuele informatie op de kaart komt van Resono. Op basis van anonieme locatiegegevens geeft Resono een schatting van het aantal bezoekers in een specifiek gebied. De schattingen worden doorgegeven aan de provincie Utrecht en via de website www.druktemonitorutrecht.nl doorvertaald naar hoe rustig of druk het is (relatieve drukte). Aan iedere gebruiker van de app is expliciet toestemming gevraagd voor het gebruik van zijn/haar locatiegegevens. Meer inspiratie voor een dagje uit in regio Utrecht is te vinden op de website van Visit Utrecht Region en kijk op www.druktemonitorutrecht.nl voor meer informatie.

Samenwerkingspartners

De provincie en het Routebureau Utrecht werken aan de Druktemonitor met de Utrechtse destinatiemarketing-organisaties. Zij worden vertegenwoordigd door RBT Heuvelrug & Vallei, Utrecht Marketing en Visit Utrecht Region, het internationale toerismeprogramma voor de provincie. Voor het realiseren van de Druktemonitor is de samenwerking gezocht met de provincie Gelderland.