Exposities in Kasteel Groeneveld

Vanaf 5 juni staan de poorten van Kasteel Groeneveld weer open voor publiek. Naast de unieke Xylotheek van Schlumbach en de historische zalen zijn diverse tentoonstellingen ingericht. Van 5 juni t/m 27 juni 2021 zijn de volgende exposities te bewonderen:

SPROKKELEN

Barbara Houwers sprokkelt naar kunstenaars die werken vanuit een concept of materiaal, geïnspireerd door de natuur. Deze expositie toont kunstenaars uit de regio met werk van uiteenlopende disciplines. Houwers nam de tijd om te sprokkelen naar werk dat vanuit een concept, verbeelding of materiaal in het thema past. Stap voor stap leverde de tocht prachtige vondsten op!”

LE GRAND TOUR

Met zijn veldezel heeft Ben Rikken jarenlang door Europa gereisd, een fieldlab voor zijn onderzoek naar licht, kleur en stemming. Gestart in Groningen en via de kusten van Normandië en Bretagne, Zuid-Frankrijk en Italië afgedwaald om te eindigen aan de Spaans oostkust. Het resultaat van deze tocht is met een 40-tal landschappen zien in de tentoonstelling ‘Le grand tour’ waarbij de nadruk ligt op recent Spaans werk.

POORTVLIET EXPERIENCE

Vanaf 7 juli 2021 kun je in en rond het kasteel opgaan in de POORTVLIET – EXPERIENCE voor jong & oud. Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij illustreerde vele boeken van literaire grootheden als Godfried Bomans en Jaap ter Haar. Dieren en de natuur zijn favoriete onderwerpen, evenals een fantasierijk kabouterleven. Het werk van Rien Poortvliet zal interactief aanwezig zijn op de speelzolder van Kasteel Groeneveld, met ook een informatieve afdeling waarin leven en werk van Rien Poortvliet onder de loep genomen wordt. De tentoonstelling is COVIDPROOF ingericht.

In de expositie voor volwassenen zijn originele werken opgenomen die niet eerder geëxposeerd zijn, waaronder bronzen beelden. Op de kinderzolder (4 t/m 8 jaar) krimp je tot kabouterformaat en ontdek je het kabouterbestaan; je kookt een potje, komt alles te weten over poep en je krijgt een spoedcursus ziekenverzorging. Kortom; je verzamelt veel kennis over dieren, kruiden en de natuur. Ook in de tuin wemelt het van de kabouters. Met een leuke speurtocht (met bingo) kunnen kinderen (2 t/m 6 jaar) ze zoeken, terwijl de volwassenen toekijken vanaf het terras met Grand Café.

Zijn de kinderen de kabouterleeftijd voorbij? Download de gratis app Perfect Earth Animal en ontdek alle dieren op het landgoed. Nieuw is de gele route die leidt langs vijverpartijen, prachtige bomen, de hoeve, het weiland en een indrukwekkende moestuin. Langs deze route worden alle geheimen van het landgoed onthuld en toegelicht op borden met illustraties van Rien Poortvliet én een rebus voor de kinderen (vanaf 8 jaar).

Meer informatie

Check www.kasteelgroeneveld.nl voor actuele evenementen, exposities en rondleidingen.

De openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Als onderdeel van Staatsbosbeheer is Kasteel Groeneveld een buitenplaats voor mens en natuur.