Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur

De Natuur en Milieufederaties lanceren in alle provincies fietsroutes langs duurzame landwinkels en boerderijverkooppunten, zo ook in de provincie Utrecht en in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De routes zijn te vinden op de site GoodFoodClub.nu. Het doel is consumenten te laten kennismaken met de honderden initiatieven waar je als consument duurzame lokale groenten, fruit, kaas en vlees kunt kopen. Met iedere fietsroute kan je een maaltijd bij elkaar fietsen.

De routes zijn een onderdeel van de GoodFoodClub.nu, een campagne die bijdraagt aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedsel van aanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van de biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en telers.

Op deze pagina vind je een vijftal routes door het mooie Utrecht. Verzamel al je boodschappen bij elkaar door langs diverse duurzame aanbieders te fietsen en stop onderweg bij leuke of interessante bezienswaardigheden en hotspots zoals Kasteel Groeneveld of de Pyramide van Austerlitz.

Ga naar de routes