Geslaagde netwerkbijeenkomst voor raadsleden, staatsleden en bestuurders

Op maandag 12 september jl. ontving Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) raadsleden, staatsleden en bestuurders op Landgoed Zonheuvel, met als doel om de aanwezigen mee te nemen in de doelstellingen van NPUH.

Onze directeur-bestuurder, Gijs de Kruif, trapte de bijeenkomst af door huidige ontwikkelingen en uitdagingen van NPUH toe te lichten. Vervolgens gingen verschillende partners van NPUH dieper in op een aantal actuele ontwikkelingen en uitdagingen. Zo werd het belang van natuur binnen het gebied besproken door Jelka Both, hoofd Staatsbosbeheer Utrecht, terwijl de financiële uitdagingen van het gebied werden toegelicht door Hans van der Pas, burgemeester gemeente Rhenen. Tenslotte ging Joost Ruiterkamp, vastgoedontwikkelaar en Risk Officer Heijmans Vastgoed, in op de verbindingen tussen NPUH en de bebouwde ruimte. Het programma werd op een verfrissende en humoristische wijze aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Esther van der Voort.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst, waarin de aanwezigen zich bewust werden van the bigger picture en van het belang van samenwerking tussen verschillende gemeenten en de provincie. We hopen natuurlijk dat een betere samenwerking gaat bijdragen aan het behalen van de NPUH-doelstellingen en gaan ons hier verder voor inzetten.

Dank aan alle aanwezigen, de sprekers en de dagvoorzitter!