Groene Traineeships op Landgoed Zonheuvel

Op Landgoed Zonheuvel kunnen jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar hun kans grijpen om hun duurzame doelen om te zetten in daden. Vanuit het Groene Traineeship programma bieden ze twee interessante traineeships aan. Hiermee kan jij helpen de ambitie van 600.000 bomen waar te maken van de provincie Utrecht of leren een goede voorouder te zijn. Help je mee? 

Project 1: Trees for the Future

Provincie Utrecht wil vóór 2023 600.000 bomen planten in de provincie Utrecht. Bomen die cruciaal zijn voor een gezonde leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Als je mee doet in dit project ga je als trainee samen met de landgoedbeheerder van Zonheuvel bouwen aan een een netwerk bedrijven, die willen bijdragen aan deze missie.

Samen met andere jongeren werk je aan het plan voor aanplant, het betrekken van bezoekers en ga je via pilots aan de slag met de uitvoering. Ja, je gaat ook zelf bomen planten! Je krijgt de mogelijkheid om workshops en trainingen te volgen over circulair landgoedbeheer, de SDG’s, permacultuur en over marketing en communicatie. Deze worden aangeboden door de partners van de campus, zoals Goedlandt, Earth Charter NL en Lab Future Generations. Deze kennis kun je gebruiken bij het opzetten van het actieplan. Tijdens je traineeship maak je bovendien kennis met de rijkdom en diversiteit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (waar het landgoed zich bevindt).

Meer weten? Lees hier de vacature tekst.

Project 2: Give future generations a green vote

In ‘Geef Toekomstige Generaties een Groene Stem!’ onderzoek je wat het betekent om een goede voorouder te zijn. Het Future Generations Lab (Lab TG) leert je om je de best mogelijke toekomst voor toekomstige generaties voor te stellen. Hoe ziet die toekomst eruit en welke keuzes kunnen we nu maken om die te bereiken?

Het Lab TG traint je in het gebruik van speciale tools, zodat je volgende generaties nu al een stem kunt geven. Je ontmoet de waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties en praat met andere inspirerende mensen uit het Lab TG. Je krijgt de kans om je te verdiepen in inzichten over een natuurinclusieve en duurzame samenleving. Met andere woorden, je leert een goede voorouder te zijn!

Met deze kennis help je Lab TG bij het ontwikkelen van een jongerenprogramma. Dat is hard nodig, want het is er nog niet! Je volgt met de hele groep trainingen, en je ontmoet interessante sprekers. Natuurlijk is er tijd voor teambuilding. Je kiest een deelproject dat bij je past en je gaat in dat team aan de slag. Op sommige dagen gaan we op stap, bijvoorbeeld naar de Waddenzee, waar je meer te weten komt over het werk van het Lab TG.

Meer weten? Lees hier de vacature tekst.

Groen Traineeship

Wil je meer weten over het Groene Traineeship? Kijk dan op de website van IVN Natuureducatie.