Help mee zwerfafval aan te pakken

Een internationale wielerronde trekt veel publiek en waar veel publiek is, is helaas vaak veel afval. De organisatie van de Spaanse wielerronde La Vuelta, die in augustus 2022 in Utrecht wordt gehouden, wil het zwerfafval tegengaan, net als wij. In aanloop naar het wielerevent organiseren we daarom samen met GoedVolkSDG House en andere partijen Plasticvrij/ Afvalvrij Dialogen.

Het doel van deze dialogen is om ketenbreed het gesprek aan te gaan over hoe we het probleem van zwerfafval gezamenlijk kunnen aanpakken, verkleinen en uiteindelijk kunnen oplossen. Afgevaardigden van het team ‘Duurzaamheid’ van de Vuelta zijn tijdens de bijeenkomst van 12 mei aanwezig en belangstellenden zijn welkom. De provincie Utrecht ondersteunt dit initiatief.

Verbinden en versterken

De deelnemers van de vorige editie van 25 september 2021 worden ook uitgenodigd. Zo wordt ons netwerk steeds groter. En dat is goed nieuws voor het Nationaal Park, waar zwerfafval, net als overal ter wereld, een negatieve effect heeft op planten, mensen en dieren. Er zijn in dit gebied al veel actieve vrijwilligers en activiteiten om zwerfafval tegen te gaan of op te ruimen. Door samen Plasticvrij / Afvalvrij Dialogen te houden verbinden en versterken we deze initiatieven en werken we samen aan een Afvalvrij Nationaal Park.

Duurzame borrel

Ook meepraten? Je bent van harte welkom op 12 mei a.s. van 15:30 – 17:30 uur in de historische moestuin/ kwekerij van Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 te Doorn. Aansluitend wordt een duurzame borrel met streekproducten uit de Heuvelrug gegeven.

Klik hier om je aan te melden >>