Herdruk van het Ontdekboek De Utrechtse Heuvelrug – Toen & Doen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug brengt een herdruk uit van het ‘Ontdekboek De Utrechtse Heuvelrug – Toen & Doen’. Dit ontdekboek is een verrassend boek vol verhalen over cultuur en natuur op de Heuvelrug, doedingen, hoofdbrekers, experimentjes, weetjes, bezoektips en heel veel leuke plaatjes. Hoe komt de Heuvelrug aan zijn naam? Wat is een sterrenbos? Waarom staat er een piramide in Austerlitz? Hoe hoog is de kerktoren van Rhenen? Waar kun je romantisch wandelen? Waarom is er een tabaksmuseum in Amerongen? Heeft er echt een keizer in Doorn gewoond? Kinderen krijgen antwoord op al deze vragen en nog veel meer. Ze kunnen een windgong knutselen, rozijnen laten dansen, het weer voorspellen en zelf een kompas maken. Kinderen kunnen dit vanuit huis doen of het gebied ingaan en de experimenten buiten uitvoeren.

Wil je het Ontdekboek gratis thuisgestuurd krijgen? Kleur dan deze kleurplaat in en stuur hem vóór 22 oktober naar ons op via dit formulier. We sturen het Ontdekboek dan z.s.m. naar je toe.

Het boek is daarnaast te vinden op de volgende locaties in het Nationaal Park:

  • RCN Vakantiepark Het Grote Bos
  • Soof Retreats
  • Bos Park Bilthoven
  • Bezoekerscentrum De Boswerf

Het Ontdekboekboek is een oorspronkelijk concept van Landschap Erfgoed Utrecht en in stand gekomen in samenwerking met IVN Natuureducatie.