Heuvelrug Tuinfeestje!

Zet ‘m vast in je agenda! Het feestje van het jaar komt er namelijk aan: het Heuvelrug Tuinfeestje!

Wil je meer weten of het afkoppelen van je regenpijp of ben je benieuwd welke inheemse plantjes het goed zullen doen in je tuin? Kom dan op 23 oktober 2021 langs op de Boswerf in Zeist! In één van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug kun je inspiratie op doen over het vergroenen van je tuin, onder het genot van een hapje en een drankje. Meld je nu aan om erbij te zijn!

Meld je hier aan voor het Heuvelrug Tuinfeest

Wat is er te doen?

Tijdens het tuinfeestje zijn er verschillende dingen te doen, te proeven en te beleven. Er zijn bijvoorbeeld streekproducten aanwezig uit de Utrechtse Heuvelrug om te proeven en mee naar huis te nemen. Er komt een tuinontwerpster waarmee je kan praten over hoe je jou tuin het beste kan omtoveren tot een Heuvelrugtuin. Daarnaast is er een onkruid spreekuur waar je kan leren over wat wel en geen onkruid is en is tuincentrum Abbing uit Zeist aanwezig met de Heuvelrug planten die je kan bewonderen en kopen. Naast deze onderdelen is er nog veel meer te doen!

Wat is een Heuvelrugtuin?

Jouw heuvelrugtuin is groen. Hoe groen? Minstens 60% groen! Zo draag je bij aan de versterking van de biodiversiteit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Veel groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Ook levert het een positieve bijdrage aan het klimaat en voldoende schoon drink- en grondwater. Misschien heb je al zo’n tuin. En anders kun je snel aan de slag met jouw eigen stukje Heuvelrug in jouw tuin. Iedereen kan namelijk een Heuvelrugtuin maken. Of je groene vingers hebt of juist niet. Veel of weinig ervaring met tuinieren. Een groot en klein budget. Jij kunt meedoen. En daarmee maken we de Heuvelrug nog een stukje groener.