Heuvelrugtuinen-bijeenkomst voor lokale groepen, bewonersinitiatieven en gemeente ambtenaren

Het afgelopen jaar zijn er weer veel mooie Heuvelrugtuinen bij gekomen en we hopen dat dat er in 2024 alleen maar meer worden! Op dinsdag 26 maart kijken we daarom graag met z’n allen vooruit naar de activiteiten voor dit jaar. We nodigen je van harte uit voor deze Heuvelrugtuinen bijeenkomst, voor lokale groepen, bewonersinitiatieven en gemeenteambtenaren uit de deelnemende gemeenten Baarn, Soest, Amersfoort, Leusden, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Zeist, Rhenen en Veenendaal.  

Heuvelrugtuinen

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in eigen tuin. Deze bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Zo levert de tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en het draagt bij aan voldoende drink- en grondwater.

Dit jaar hebben we de intentie om het project Heuvelrugtuinen uit te te rollen in drie nieuwe gemeenten (Soest, Amersfoort en Leusden). Een mooie uitdaging om 2024 mee te beginnen!

Dit staat er 26 maart in ieder geval op het programma: 

  • Toelichting op het plan voor 2024 en wat jouw organisatie daar aan kan bijdragen
  • Presentatie van de menukaart (incl. materialen)
  • Uitwisselen van ervaringen van lokale groepen over eigen Heuvelrugtuinen initiatieven: wat waren successen en wat waren leerpunten?
  • Een discussie over hoe je andere doelgroepen kunt bereiken. Ter inspiratie presenteren we een casus uit Rhenen (samenwerking met een corporatie)
  • Het delen van inzicht over hoe we elkaar kunnen versterken in de uitvoer van het programma
  • En natuurlijk een netwerkmoment om elkaar weer te ontmoeten!

Laat je het ons weten als je erbij bent via het aanmeldformulier?

Praktische info  

Datum: 26 maart 2024

Tijd: 19:00 tot 21:00

Locatie: Kinderboerderij ’t Woelige Nest in Driebergen (Boterbloem 3)